Κόκκινο κραγιόν. Η τάση μακιγιάζ της άνοιξης-καλοκαίρι του 2019

Το γεγονός του μακιγιάζ και της μόδας δείχνει άνοιξη-καλοκαίρι του 2019 είναι μια έντονη μορφή των κόκκινων χειλιών. Αυτή τη σεζόν χρησιμοποιούμε κόκκινο κραγιόν όχι μόνο για ειδικές περιπτώσεις και βραδινές εξόδους, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα κόκκινα χείλη είναι ένα κλασικό μακιγιάζ και ένα σύμβολο της θηλυκότητας. Μας κάνουν να νιώθουμε πιο σίγουροι. Προσδίδουν χαρακτήρα ακόμα και στην απλούστερη σύνθεση. Οι γαλλικές γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά ποια κραγιόν χρησιμοποιούν ανεξάρτητα από την ηλικία και την εποχή της ημέρας, δίνοντας έμφαση στο ύφος και τη σεξουαλική τους έκκληση.

Η μοναδικότητα των κόκκινων χειλιών και οι εξαιρετικές επιδράσεις τους στο περιβάλλον ήταν ήδη γνωστές στην Αρχαιότητα. Οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας υπογράμμιζαν τα χείλη με σκόνη από κόκκινες πέτρες, και οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γυναίκες τους βαμμένοι με σκόνη από φυτά και έντομα. Η ίδια η Κλεοπάτρα ήταν οπαδός ενός τέτοιου μακιγιάζ στα χείλη. Το εικοστό έτος, το κόκκινο κραγιόν έχει γίνει το σήμα κατατεθέν πολλών διασημοτήτων. Η Marylin Monroe, η Brigitte Bardot, η Elizabeth Taylor, και στη συνέχεια η Madonna.