Αθλητικές τάσεις για το 2021

Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να ασκηθείτε, οπότε έχουμε προετοιμάσει μια σύντομη ανασκόπηση επιστημονικών κλάδων που όχι μόνο θα είναι μοντέρνες φέτος, αλλά θα βοηθήσουν επίσης στη φροντίδα του σώματος και της ψυχής.

 

Γιόγκα και Πιλάτες
Αυτές οι ασκήσεις ταιριάζουν απόλυτα σε μια άλλη τάση - ευεξία και αυτο-φροντίδα. Κουρασμένοι από ένα δύσκολο 2020 που έχει χάσει τη ζωή μας, είμαστε όλο και περισσότερο πρόθυμοι να αναζητήσουμε τρόπους για να μειώσουμε το άγχος και την ένταση. Οι ασκήσεις σώματος και μυαλού όπως η γιόγκα ή οι πιλάτες είναι δραστηριότητες που όχι μόνο σας βοηθούν να γίνετε πιο δυνατοί, πιο ευέλικτοι και πιο ενημερωμένοι για το σώμα σας, αλλά και σας βοηθούν να επιτύχετε μια κατάσταση εσωτερικής ισορροπίας. Είναι επίσης εξαιρετική γυμναστική για μια κουρασμένη σπονδυλική στήλη. Είμαστε όλο και περισσότερο πρόθυμοι να αναζητήσουμε τρόπους μείωσης του στρες και της έντασης.

Οφέλη:

Ενισχύστε το σώμα σας και κάντε το πιο ευέλικτο
Αναπτύξτε όλα τα μέρη των μυών
Αυξήστε την ποσότητα των αντιοξειδωτικών στο αίμα σας
Μειώστε τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα
Βελτιώστε το μεταβολισμό σας
Ενισχύστε την ασυλία σας
Ηρεμήστε και χαλαρώστε

Εξωτερικές ασκήσεις
Τέτοιες προπονήσεις, που διευθύνονται επίσης από γυμναστήρια και προσωπικούς εκπαιδευτές, αυξάνονται σε δημοτικότητα, επίσης λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κοροναϊού. Αυτές είναι ασκήσεις αντοχής και αντοχής που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους - σε πάρκο, δάσος ή υπαίθριο γυμναστήριο. Παίρνουν διαφορετικές μορφές - για παράδειγμα, περπάτημα ή τρέξιμο σε συνδυασμό με επιπλέον ασκήσεις ή προπόνηση χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό ενός υπαίθριου γυμναστηρίου.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η προπόνηση μισής ώρας σε εξωτερικούς χώρους απελευθερώνει περισσότερες ορμόνες ευτυχίας από την ίδια προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους. Παίρνουν διαφορετικές μορφές - για παράδειγμα, περπάτημα ή τρέξιμο σε συνδυασμό με επιπλέον ασκήσεις ή προπόνηση χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό ενός υπαίθριου γυμναστηρίου.

Οφέλη:

Έχετε επαφή με τη φύση, η οποία σας βοηθά να απαλλαγείτε από το άγχος
Ενισχύστε την ασυλία σας
Μπορείτε να ασκηθείτε δωρεάν ή να μειώσετε το κόστος στο ελάχιστο εάν δεν χρησιμοποιείτε την υποστήριξη ενός εκπαιδευτή
Μπορείτε να διατηρήσετε την κοινωνική σας απόσταση

Γυμναστήριο άλματος
Οι ασκήσεις σε ένα τραμπολίνο έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, μεταξύ άλλων, λόγω των πληροφοριών ότι 10 λεπτά τέτοιας προπόνησης ισούται με 30 λεπτά λειτουργίας. Οι Trendsetters ισχυρίζονται ότι το fitness jumping θα γίνει ακόμη πιο δημοφιλές φέτος. Δεν είναι μόνο προπόνηση σώματος, αλλά και μεγάλη διασκέδαση.

Οφέλη:

Ενισχύστε τους μυς των ποδιών και των κοιλιών, σφίξτε τους γλουτούς
Θα βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του σώματός σας
Ενεργοποιήστε τον εαυτό σας και βελτιώστε τη διάθεσή σας
Θα κάψετε πολλές θερμίδες
Βελτιώστε το μεταβολισμό σας
Βελτιώστε τον συντονισμό σας

Online εκπαίδευση
Αυτή είναι μια τάση που αναπτύχθηκε πολύ έντονα κατά το κλείδωμα. Τα κλειστά γυμναστήρια και οι λέσχες γυμναστικής, η απομόνωση στο σπίτι και η ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής απόστασης σήμαινε ότι αρχίζουμε να ασκούμε όλο και περισσότερο στο σπίτι, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές προπονήσεις που προσφέρονται από κλαμπ ή προσωπικούς εκπαιδευτές ή δωρεάν διαθέσιμα, για παράδειγμα στο YouTube.

Οφέλη:

Άσκηση δωρεάν ή μείωση του κόστους στο ελάχιστο
Εκπαιδεύστε όποτε θέλετε - χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας
Εξοικονομείτε χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να οδηγείτε στο γυμναστήριο ή στο κέντρο ευεξίας
Άνετη ατμόσφαιρα

Αξίζει να γνωρίζετε:

Ανεξάρτητα από το άθλημα που επιλέγετε, χρησιμοποιήστε τη σωστή λειτουργική ενδυμασία για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση κατά την άσκηση. Για να βεβαιωθείτε ότι διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, φροντίστε το με το Sportswear Washing Expert που βοηθά στη διατήρηση της καλής εμφάνισής του. Καθαρίζει και προστατεύει τη δομή και το χρώμα του υφάσματος. Εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές και εξαλείφει την οσμή εφίδρωσης, όχι μόνο κατά το πλύσιμο αλλά και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.