Επάγγελμα: αρωματοποιός. Τα μυστικά της

Ένας αρωματοποιός είναι ένας συνδυασμός ενός καλλιτέχνη και ενός επιστήμονα. Πρέπει να είναι πάνω από το μέσο όρο ευαίσθητο στις οσμές και να αναγνωρίζει ακόμη και τις πιο μικρές αποχρώσεις τους, να έχει φαντασία και πολύ καλή μνήμη. Οι καλύτερες "μύτες" αναγνωρίζουν έως 1500 μυρωδιές συστατικών! Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδυάζει δημιουργικά τα αρώματα και να δείξει υπομονή, επειδή η διαδικασία δημιουργίας συνθέσεων είναι κουραστική και χρονοβόρα, απαιτεί πολλές δοκιμές και λεπτές αλλαγές στις αναλογίες των συστατικών.

 

Αυτό το επάγγελμα απαιτεί όχι μόνο εμπειρία και γνώση, αλλά και πολλές θυσίες στην ιδιωτική ζωή και οδηγώντας σε έναν σωστό τρόπο ζωής. Για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια δίαιτα που δεν περιέχει πιάτα και μπαχαρικά που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αίσθηση της όσφρησης, δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ και να καπνίζετε τσιγάρα. Η "μύτη" πρέπει να βελτιώνει συνεχώς τις ικανότητές του, να μαθαίνει και να θυμάται συνεχώς νέα αρώματα.

 

Πώς λειτουργεί ένας αρωματοποιός;

Κάθε άρωμα είναι ένα νέο έργο γι 'αυτόν. Η έμπνευση για τη δημιουργία της προέρχεται από τις εντυπώσεις, τις ιδέες ή τα συναισθήματα που θέλει να μεταφέρει ή από μια ειδικά δημιουργημένη σύντομη παρουσίαση. Επί του παρόντος, αναμένεται συχνά ότι τα αρώματα θα αντικατοπτρίζουν τις παγκόσμιες τάσεις, για παράδειγμα, στη μόδα. Η εργασία σε ένα άρωμα διαρκεί μερικούς μήνες.

 

Ξέρετε ότι ...

 

Μία από τις δοκιμές στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι για αρώματα είναι η δοκιμή για την ευαισθησία της οσμής. Λαμβάνουν τρία αρώματα, δύο ταυτόσημα και το τρίτο ελαφρώς διαφορετικό από αυτά. Ο στόχος τους είναι να αισθανθούν αυτή τη λεπτή διαφορά.